Kartepe Zirvesi

Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU

İstanbul Kültür Üniversitesi - UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi

Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu Bursa’da doğdu. İlkokulu Bursa’da, orta ve lise öğrenimini Robert Kolej’de tamamladı ve 1978’de O.D.T.Ü. Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Fulbright bursunu kazanarak eğitimini sürdürmek üzere A.B.D.’ye gitti ve 1986’da University of Pennsylvania’da doktorasını tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında O.D.T.Ü. ve University of Pennsylvania’da araştırma görevliliği yaptı. 


Türkiye’ye döndükten sonra bir süre serbest mimar olarak çalışan Dostoğlu,1988-1990 yılları arasında Anadolu Üniversitesi’nde, 1994 yılından sonra da Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde akademik kariyerine devam etti. 1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör unvanını alan Dostoğlu, Uludağ Üniversitesi’nde on altı yıl çalıştı ve bu süreçte dokuz yıl Mimarlık Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca, 1998-2008 yılları arasında Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi ve başkanı oldu.


Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adaylık sürecinde 2011 yılında Alan Başkanı olarak atanan ve Bursa’nın 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almasında önemli rol oynayan Dostoğlu, ayrıca UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Kültürel Miras Komitesi’nde dört yıl Başkan Vekili olarak görev aldı.  Çeşitli mimari proje yarışmalarında kazandığı ödüller ile mesleki hizmet ödülleri de bulunan Dostoğlu, Haziran 2010’da Darmstadt Belediyesi Meclisi’nin kararıyla Bursa ve Darmstadt arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yaptığı katkılar nedeniyle Dostluk Madalyası’na layık görüldü. 


Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım